David Soul, Hutch in Starsky and Hutch, op tachtigjarige leeftijd overleden

Overleden

Gepubliceerd op 05-01-2024

David Soul, Hutch in Starsky and Hutch, op tachtigjarige leeftijd overleden

De Brits-Amerikaanse acteur David Soul is donderdag 4 januari 2024 op tachtigjarige leeftijd overleden, meldt onder meer de BBC vrijdag. Hij was vooral bekend als rechercheur Ken ‘Hutch’ Hutchinson uit de populaire serie Starsky and Hutch (1975-1979).

Zijn echtgenote Helen Snell zegt dat Soul in het bijzijn van zijn familie is overleden. Zijn doodsoorzaak is niet bekendgemaakt.

“Hij heeft als acteur, zanger, verhalenverteller én vriend heel veel moois in de wereld gebracht”, zegt Snell. “Zijn glimlach en levensvreugde zullen door iedereen die hem kende niet vergeten worden.”

Begin jaren zeventig brak Soul door met wat rollen in minder bekende series. Dankzij Starsky and Hutch werd de acteur enorm populair en kreeg hij een idolenstatus.

De acteur speelde ook in series als I Dream of Jeannie, Gunsmoke en Star Trek. Hij was in de film Magnum Force de tegenspeler van Clint Eastwood.

Soul scoorde ook nummer 1-hits

Ook was Soul actief als zanger en scoorde hij meerdere hits. Met Don’t Give Up on Us (1977) en Silver Lady (1977) scoorde hij in zowel de Verenigde Staten als Groot-Brittannië nummer 1-hits. De liedjes waren ook populair in Nederland.

De acteur en zanger verhuisde in de jaren negentig naar Londen en begon daar een carrière in het theater. Hij speelde op West End in meerdere theaterstukken en musicals. Zo speelde hij de titelrol in een musical over talkshowpresentator Jerry Springer.

Bron Nu.nl https://www.nu.nl/film/6296852/david-soul-hutch-in-starsky-and-hutch-op-tachtigjarige-leeftijd-overleden.html

Het Pakje met de Cd's zijn goed aangekomen Heel graag tot een volgende Keer Groetjes Stephan (Blankenbergen,Belgie)

Stephan

Hello, Bedankt dat u mij in het Bulgaars schrijft, ik waardeer de moeite! De cd's zijn vandaag aangekomen. Thank you for writing to me in Bulgarian, I appreciate the effort! The CDs arrived today. Strahil

Strahil Minev

Snelle levering, niet met PostNL gelukkig maar... en wie doet in deze tijd nog de moeite om er een persoonlijk, handgeschreven briefje bij te voegen...? Dat verdient een 10. Niets kan beter, alles was PERFECT.

Gina Vanthournout

Goed verpakt en snel geleverd. Het handgeschreven berichtje werd door mij bijzonder gewaardeerd.

Jan

Geleverd in perfecte staat (was er al heel lang naar op zoek)! Vriendelijk, persoonlijk briefje erbij - een aanrader!

Hubke

Alles was perfect, heel goed en verzorgd ingepakt met een leuk briefje erbij, TOP WINKEL!

Marleen

De bezorging was een dag eerder! Fijn. Het boek ziet er netjes uit!

Nancy

Perfect verpakt,levering zelfs vroeger dan beloofd,dikke tien

Leo

Mijn gekochte cd werd correct verpakt, bliksemsnel geleverd, en met een persoonlijke boodschap van Johns Muziekboetiek ingesloten thuis gebracht. En dat doet plezier ! Mijn volgende cd's komen gegarandeerd van hier.

Linda

Zelfs sneller geleverd dan verwacht ! Plus nog een persoonlijk berichtje op de verzendnota

Luc

Artikel oké. Eén dag eerder geleverd dan beloofd.

Dba

Prima levertijd. Tof berichtje bij de levering van de verkoper. Zeer positief over. Zou zeker nog wat van hem kopen.

Petra

De cd zag er nieuw uit, was goed verpakt met een begeleidend briefje en werd snel geleverd! Prima service dus, kon niet beter!

Cian