Boney M.-oprichter Frank Farian op 82-jarige leeftijd overleden

Overleden

Gepubliceerd op 25-01-2024

Frank Farian, de producent en stem van bands als Milli Vanilli en Boney M., is op 82-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn management dinsdag laten weten aan Duitse media.

Farian begon zijn carrière als zanger, maar scoorde zijn grootste successen als producent van andere artiesten. Het eerste grote succes van de Duitser was Boney M. in de jaren zeventig.

De groep scoorde wereldwijd met nummers als Daddy Cool, Rasputin en Rivers of Babylon. De nummers werden gezongen door Farian zelf. Frontman en danser Bobby Farrell playbackte de liedjes.

Dezelfde tactiek veroorzaakte later een groot mediaschandaal toen bekend werd dat de leden van de groep Milli Vanilli niet zelf zongen. Toen het playbacken tijdens een optreden niet goed ging, gaf Farian toe dat Robert Pilatus en Fabrice Morvan niet zelf zongen. Door de ophef rond dit incident moest het duo zijn Grammy Award uit 1990 teruggeven.

Later produceerde Farian nog voor groepen als La Bouche en No Mercy. Met beide bands had hij hits in de jaren negentig. In 2006 werd er een musical gemaakt over Boney M. en andere groepen met wie de producer had gewerkt.

Farian overleed in zijn huis in Miami. De doodsoorzaak is niet bekend. Bron:https://www.nu.nl/muziek/6298848/boney-m-oprichter-frank-farian-op-82-jarige-leeftijd-overleden.html Nu.nl

Het Pakje met de Cd's zijn goed aangekomen Heel graag tot een volgende Keer Groetjes Stephan (Blankenbergen,Belgie)

Stephan

Hello, Bedankt dat u mij in het Bulgaars schrijft, ik waardeer de moeite! De cd's zijn vandaag aangekomen. Thank you for writing to me in Bulgarian, I appreciate the effort! The CDs arrived today. Strahil

Strahil Minev

Snelle levering, niet met PostNL gelukkig maar... en wie doet in deze tijd nog de moeite om er een persoonlijk, handgeschreven briefje bij te voegen...? Dat verdient een 10. Niets kan beter, alles was PERFECT.

Gina Vanthournout

Goed verpakt en snel geleverd. Het handgeschreven berichtje werd door mij bijzonder gewaardeerd.

Jan

Geleverd in perfecte staat (was er al heel lang naar op zoek)! Vriendelijk, persoonlijk briefje erbij - een aanrader!

Hubke

Alles was perfect, heel goed en verzorgd ingepakt met een leuk briefje erbij, TOP WINKEL!

Marleen

De bezorging was een dag eerder! Fijn. Het boek ziet er netjes uit!

Nancy

Perfect verpakt,levering zelfs vroeger dan beloofd,dikke tien

Leo

Mijn gekochte cd werd correct verpakt, bliksemsnel geleverd, en met een persoonlijke boodschap van Johns Muziekboetiek ingesloten thuis gebracht. En dat doet plezier ! Mijn volgende cd's komen gegarandeerd van hier.

Linda

Zelfs sneller geleverd dan verwacht ! Plus nog een persoonlijk berichtje op de verzendnota

Luc

Artikel oké. Eén dag eerder geleverd dan beloofd.

Dba

Prima levertijd. Tof berichtje bij de levering van de verkoper. Zeer positief over. Zou zeker nog wat van hem kopen.

Petra

De cd zag er nieuw uit, was goed verpakt met een begeleidend briefje en werd snel geleverd! Prima service dus, kon niet beter!

Cian