Skip to main content

Bij zangeres Roberta Flack is de spierziekte ALS vastgesteld. Ze zal daardoor nooit meer kunnen zingen, heeft haar manager Suzanne Koga bekendgemaakt. Ook heeft de inmiddels 85-jarige Amerikaanse moeite met praten. “Maar er is veel meer nodig om dit icoon het zwijgen op te leggen”, benadrukt Koga.

Flack scoorde in de jaren zeventig wereldhits met Killing Me Softly With His Song en The First Time Ever I Saw Your Face. Daarmee won ze in 1973 en 1974 een Grammy voor het lied van het jaar.

De laatste jaren kampte ze al met gezondheidsproblemen. Zo kreeg ze in 2016 een beroerte, maar sprak ze later wel de wens uit nog terug te keren op het podium. In 2018 werd ze opgenomen in het ziekenhuis, nadat ze onwel was geworden tijdens een optreden in het Apollo Theater.

Ondanks haar ziekte wil Flack niet stilzitten. Ze blijft zich toeleggen op haar “muzikale en creatieve bezigheden”. Ook is de zangeres van plan een kinderboek uit te geven. Bron Nu.nl https://www.nu.nl/muziek/6236175/killing-me-softly-zangeres-roberta-flack-heeft-als-en-kan-niet-meer-zingen.html