Regisseur Michiel van Erp gaat het boek Een schitterend gebrek van schrijver Arthur Japin (foto) verfilmen. Dat heeft producent Maarten Swart van Kaap Holland Film woensdag op het filmfestival van Cannes bekendgemaakt.
De opnames van de Engelstalige film vinden plaats in Italië, Nederland en België en gaan deze week van start. Over de hoofdrolspelers van A Beautiful Imperfection, zoals de Engelse titel van de film luidt, kan Kaap Holland volgens Swart nog geen mededelingen doen.
De roman van Japin gaat over Lucia, de eerste grote liefde van de achttiende-eeuwse avonturier Giacomo Casanova. De veertienjarige Lucia en de zeventienjarige Casanova beloven elkaar eeuwige trouw, maar kort daarna verdwijnt Lucia, een verraad dat Casanova’s kijk op vrouwen voor de rest van zijn leven bepaalt.
Het is voor Van Erp na Niemand in de stad en Stromboli de derde speelfilm en de derde boekverfilming. Van Japin werd eerder het boek Maar buiten is het feest verfilmd. In eerste instantie zou Erwin Olaf de film A Beautiful Imperfection gaan verfilmen. Wegens zijn ziekte (hij lijdt aan longemfyseem) moest hij afhaken.
“Een terugkerend thema in mijn werk, zowel in mijn documentaires als dramaproducties, is de weg die mensen moeten afleggen om het leven en zichzelf te begrijpen”, aldus Van Erp. “De weg die Lucia aflegt in A Beautiful Imperfection lijkt hard en bitter, maar doet haar – en mij – inzien dat het mogelijk is om tegenslag om te draaien tot kansen, van je gebrek je grote kracht te maken.”
Distributeur Dutch FilmWorks gaat de film te zijner tijd in Nederland uitbrengen.

Bron https://www.nu.nl/cultuur-overig/6201416/michiel-van-erp-maakt-engelse-film-van-japin-roman-een-schitterend-gebrek.htmlnu.nl