Welkom op de vernieuwde site!

Radio-icoon en Candlelight-presentator Jan van Veen (79) overleden

Overleden

Gepubliceerd op 05-02-2024

De voormalige radio-dj en presentator, Jan van Veen, is op 79-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie zondagavond bevestigd tegenover persbureau ANP. Hij overleed na een kort ziekbed.

Van Veen was vooral bekend als presentator van het radioprogramma Candlelight. Daarin las hij met zijn kenmerkende zware stem liefdesgedichten van luisteraars voor.

De presentator en dj startte zijn radiocarrière op 1 september 1964 aan boord van zeezender Radio Veronica, waar hij later ook programmaleider werd. Hij presenteerde er programma's als De Gouden DiscotheekHits uit Zee en de Top 40.

Een uit de hand gelopen grap waarbij Van Veen liefdesgedichten voorlas op de radio leidde tot zakken vol gedichten van luisteraars, waarna het programma Candlelight ontstond. Dat zou uiteindelijk een van de langstlopende programma's op de Nederlandse radio worden.

Na Radio Veronica was Candlelight op verschillende stations te horen, zoals Radio 3, Sky Radio en 100% NL. In 2019 keerde Van Veen even terug met het programma op NPO Radio 5. Daar stopte hij na een maand alweer mee vanwege een verschil van opvatting over de invulling van het programma. Bron: Nu.nl https://www.nu.nl/media/6300302/radio-icoon-en-candlelight-presentator-jan-van-veen-79-overleden.html

Snelle levering, niet met PostNL gelukkig maar... en wie doet in deze tijd nog de moeite om er een persoonlijk, handgeschreven briefje bij te voegen...? Dat verdient een 10. Niets kan beter, alles was PERFECT.

Gina Vanthournout

Goed verpakt en snel geleverd. Het handgeschreven berichtje werd door mij bijzonder gewaardeerd.

Jan

Geleverd in perfecte staat (was er al heel lang naar op zoek)! Vriendelijk, persoonlijk briefje erbij - een aanrader!

Hubke

Alles was perfect, heel goed en verzorgd ingepakt met een leuk briefje erbij, TOP WINKEL!

Marleen

De bezorging was een dag eerder! Fijn. Het boek ziet er netjes uit!

Nancy

Perfect verpakt,levering zelfs vroeger dan beloofd,dikke tien

Leo

Mijn gekochte cd werd correct verpakt, bliksemsnel geleverd, en met een persoonlijke boodschap van Johns Muziekboetiek ingesloten thuis gebracht. En dat doet plezier ! Mijn volgende cd's komen gegarandeerd van hier.

Linda

Zelfs sneller geleverd dan verwacht ! Plus nog een persoonlijk berichtje op de verzendnota

Luc

Artikel oké. Eén dag eerder geleverd dan beloofd.

Dba

Prima levertijd. Tof berichtje bij de levering van de verkoper. Zeer positief over. Zou zeker nog wat van hem kopen.

Petra

De cd zag er nieuw uit, was goed verpakt met een begeleidend briefje en werd snel geleverd! Prima service dus, kon niet beter!

Cian