The Band-muzikant Robbie Robertson overleden op tachtigjarige leeftijd

Overleden

Gepubliceerd op 10-08-2023

Gitarist, zanger en songwriter Robbie Robertson is woensdag 9 augustus op tachtigjarige leeftijd overleden. De Canadees was vooral bekend als lid van de groep The Band en als maker van verschillende soundtracks van Martin Scorsese-films.

De muzikant begon zijn carrière eind jaren vijftig bij de begeleidingsband van rockabillyzanger Ronnie Hawkins. Midden jaren zestig ontstond The Band, die in eerste instantie bedoeld was als begeleidingsband van Bob Dylan.

Maar The Band groeide uit tot veel meer dan een begeleidingsband, met nummers als The Night They Drove Old Dixie Down en The Weight. Dat laatste nummer heeft tot nu toe elk jaar in de Top 2000 van NPO Radio 2 gestaan.

In 1976 nam The Band afscheid met The Last Waltz, een groots concert waar een album en een film van werden gemaakt. Tijdens de show waren er vele gastoptredens van beroemdheden. De film van het afscheidsconcert werd geregisseerd door Scorsese.

‘Zijn invloed is diepgaand en blijvend’

“Robbie Robertson was een van mijn beste vrienden en een constante factor in mijn leven en werk”, reageert Scorsese in een verklaring die in handen is van vakblad Variety. “Het spreekt voor zich dat hij een grootheid was en dat zijn invloed diepgaand en blijvend is.”

Ook solo had Robertson bescheiden succes: in 1988 werd Somewhere Down the Crazy River een toptienhit in Nederland.

Robertson werkte na het einde van The Band vaker met Scorsese. Hij maakte de soundtrack voor verschillende films, zoals Gangs of New YorkThe Wolf of Wall Street en The IrishmanKillers of the Flower Moon, die eerder dit jaar uitkwam, was de laatste film waar Robertson de soundtrack voor maakte.

Robertson is woensdag gestorven in Los Angeles, meldt zijn management aan Amerikaanse media.

Bron Nu.nl https://www.nu.nl/muziek/6275917/the-band-muzikant-robbie-robertson-overleden-op-tachtigjarige-leeftijd.html

Het Pakje met de Cd's zijn goed aangekomen Heel graag tot een volgende Keer Groetjes Stephan (Blankenbergen,Belgie)

Stephan

Hello, Bedankt dat u mij in het Bulgaars schrijft, ik waardeer de moeite! De cd's zijn vandaag aangekomen. Thank you for writing to me in Bulgarian, I appreciate the effort! The CDs arrived today. Strahil

Strahil Minev

Snelle levering, niet met PostNL gelukkig maar... en wie doet in deze tijd nog de moeite om er een persoonlijk, handgeschreven briefje bij te voegen...? Dat verdient een 10. Niets kan beter, alles was PERFECT.

Gina Vanthournout

Goed verpakt en snel geleverd. Het handgeschreven berichtje werd door mij bijzonder gewaardeerd.

Jan

Geleverd in perfecte staat (was er al heel lang naar op zoek)! Vriendelijk, persoonlijk briefje erbij - een aanrader!

Hubke

Alles was perfect, heel goed en verzorgd ingepakt met een leuk briefje erbij, TOP WINKEL!

Marleen

De bezorging was een dag eerder! Fijn. Het boek ziet er netjes uit!

Nancy

Perfect verpakt,levering zelfs vroeger dan beloofd,dikke tien

Leo

Mijn gekochte cd werd correct verpakt, bliksemsnel geleverd, en met een persoonlijke boodschap van Johns Muziekboetiek ingesloten thuis gebracht. En dat doet plezier ! Mijn volgende cd's komen gegarandeerd van hier.

Linda

Zelfs sneller geleverd dan verwacht ! Plus nog een persoonlijk berichtje op de verzendnota

Luc

Artikel oké. Eén dag eerder geleverd dan beloofd.

Dba

Prima levertijd. Tof berichtje bij de levering van de verkoper. Zeer positief over. Zou zeker nog wat van hem kopen.

Petra

De cd zag er nieuw uit, was goed verpakt met een begeleidend briefje en werd snel geleverd! Prima service dus, kon niet beter!

Cian