The Pogues-zanger Shane MacGowan overleden op 65-jarige leeftijd

Overleden

Gepubliceerd op 01-12-2023

Shane MacGowan, de zanger van de Ierse band The Pogues, is op 65-jarige leeftijd overleden. Hij kampte al geruime tijd met gezondheidsproblemen.

MacGowans vrouw Victoria Mary Clarke schrijft in een uitgebreid bericht op Instagram dat “de liefde van mijn leven” er niet meer is. De twee waren ruim 32 jaar samen.

De zanger werd afgelopen jaren meermaals in het ziekenhuis opgenomen. Sinds 2015 zat MacGowan al in een rolstoel nadat hij zijn bekken had gebroken. Afgelopen zomer kampte hij met een infectie. Sindsdien lag hij in het ziekenhuis. Deze week werd hij eindelijk ontslagen en leek het juist weer beter met hem te gaan.

The Pogues zijn in Nederland vooral bekend van de kerstsingle Fairytale of New York, die ieder jaar weer volop op de radio wordt gedraaid rond de kerstdagen. De band maakte het nummer samen met Kirsty MacColl.

MacGowan werd in 1991 uit The Pogues gezet, omdat de overige leden vonden dat hij onbetrouwbaar was en dat hij te veel feestte. De zanger richtte daarna een eigen groep op die actief was tot begin deze eeuw. In 2001 sloot MacGowan zich weer aan bij The Pogues. De groep toerde tot 2014, waarna de band uit elkaar ging

Bron ; Nu.nl https://www.nu.nl/muziek/6292006/the-pogues-zanger-shane-macgowan-overleden-op-65-jarige-leeftijd.html

Het Pakje met de Cd's zijn goed aangekomen Heel graag tot een volgende Keer Groetjes Stephan (Blankenbergen,Belgie)

Stephan

Hello, Bedankt dat u mij in het Bulgaars schrijft, ik waardeer de moeite! De cd's zijn vandaag aangekomen. Thank you for writing to me in Bulgarian, I appreciate the effort! The CDs arrived today. Strahil

Strahil Minev

Snelle levering, niet met PostNL gelukkig maar... en wie doet in deze tijd nog de moeite om er een persoonlijk, handgeschreven briefje bij te voegen...? Dat verdient een 10. Niets kan beter, alles was PERFECT.

Gina Vanthournout

Goed verpakt en snel geleverd. Het handgeschreven berichtje werd door mij bijzonder gewaardeerd.

Jan

Geleverd in perfecte staat (was er al heel lang naar op zoek)! Vriendelijk, persoonlijk briefje erbij - een aanrader!

Hubke

Alles was perfect, heel goed en verzorgd ingepakt met een leuk briefje erbij, TOP WINKEL!

Marleen

De bezorging was een dag eerder! Fijn. Het boek ziet er netjes uit!

Nancy

Perfect verpakt,levering zelfs vroeger dan beloofd,dikke tien

Leo

Mijn gekochte cd werd correct verpakt, bliksemsnel geleverd, en met een persoonlijke boodschap van Johns Muziekboetiek ingesloten thuis gebracht. En dat doet plezier ! Mijn volgende cd's komen gegarandeerd van hier.

Linda

Zelfs sneller geleverd dan verwacht ! Plus nog een persoonlijk berichtje op de verzendnota

Luc

Artikel oké. Eén dag eerder geleverd dan beloofd.

Dba

Prima levertijd. Tof berichtje bij de levering van de verkoper. Zeer positief over. Zou zeker nog wat van hem kopen.

Petra

De cd zag er nieuw uit, was goed verpakt met een begeleidend briefje en werd snel geleverd! Prima service dus, kon niet beter!

Cian