Zangeres Sinéad O’Connor op 56-jarige leeftijd overleden

Overleden

Gepubliceerd op 27-07-2023

Sinéad O’Connor is op 56-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigt haar familie woensdag in een verklaring. De Ierse zangeres verwierf wereldwijd grote bekendheid met het nummer Nothing Compares 2 U uit 1990. De doodsoorzaak is niet bekend.

De familie van de zangeres heeft een korte verklaring gedeeld met de Ierse omroep RTÉ. Daarin schrijven de familieleden het overlijden van hun “geliefde Sinéad” met “groot verdriet” te bevestigen. “We zijn er kapot van en vragen om privacy in deze zeer moeilijke tijd.”

O’Connor bracht tien albums uit en is vooral bekend vanwege haar hit Nothing Compares 2 U. De cover van Prince stond in 1990 vier weken op nummer één in de Amerikaanse Billboard Hot 100. Ook in Nederland scoorde het nummer goed en stond het acht weken lang op nummer één in de Top 40.

Haar laatste album verscheen in 2014. De zangeres liet in juni 2021 weten te stoppen met touren en het maken van muziek. “Ik ben ouder geworden en ik ben moe”, schreef O’Connor op Twitter. Later kwam zij hierop terug.

Eerder deze maand liet O’Connor nog op Facebook weten dat ze terug naar Londen was verhuisd om haar nieuwe album af te maken. Ook meldde de zangeres dat ze hoopte op tournee te kunnen gaan door onder meer Europa en de Verenigde Staten.

O’Connor kampte met mentale problemen

O’Connor, die kampte met een bipolaire stoornis, kwam de laatste jaren vooral in het nieuws vanwege uitspraken over haar mentale problemen. In 2021 bracht ze haar autobiografie uit, waarin ze onder meer vertelt over haar moeilijke jeugd.

Haar relatie met religie was ook een thema dat O’Connor veel besprak. Zo verscheurde de zangeres in 1992 live op de Amerikaanse tv een foto van de paus. In 2018 bekeerde ze zich tot de islam.

Vorig jaar annuleerde O’Connor haar tournee na het overlijden van haar zeventienjarige zoon Shane. Na zijn dood liet de zangeres zich opnemen in het ziekenhuis, omdat ze het moeilijk had met het verlies.

O’Connor laat drie kinderen na. Bron Nu.nl https://www.nu.nl/muziek/6274030/zangeres-sinead-oconnor-op-56-jarige-leeftijd-overleden.html

Het Pakje met de Cd's zijn goed aangekomen Heel graag tot een volgende Keer Groetjes Stephan (Blankenbergen,Belgie)

Stephan

Hello, Bedankt dat u mij in het Bulgaars schrijft, ik waardeer de moeite! De cd's zijn vandaag aangekomen. Thank you for writing to me in Bulgarian, I appreciate the effort! The CDs arrived today. Strahil

Strahil Minev

Snelle levering, niet met PostNL gelukkig maar... en wie doet in deze tijd nog de moeite om er een persoonlijk, handgeschreven briefje bij te voegen...? Dat verdient een 10. Niets kan beter, alles was PERFECT.

Gina Vanthournout

Goed verpakt en snel geleverd. Het handgeschreven berichtje werd door mij bijzonder gewaardeerd.

Jan

Geleverd in perfecte staat (was er al heel lang naar op zoek)! Vriendelijk, persoonlijk briefje erbij - een aanrader!

Hubke

Alles was perfect, heel goed en verzorgd ingepakt met een leuk briefje erbij, TOP WINKEL!

Marleen

De bezorging was een dag eerder! Fijn. Het boek ziet er netjes uit!

Nancy

Perfect verpakt,levering zelfs vroeger dan beloofd,dikke tien

Leo

Mijn gekochte cd werd correct verpakt, bliksemsnel geleverd, en met een persoonlijke boodschap van Johns Muziekboetiek ingesloten thuis gebracht. En dat doet plezier ! Mijn volgende cd's komen gegarandeerd van hier.

Linda

Zelfs sneller geleverd dan verwacht ! Plus nog een persoonlijk berichtje op de verzendnota

Luc

Artikel oké. Eén dag eerder geleverd dan beloofd.

Dba

Prima levertijd. Tof berichtje bij de levering van de verkoper. Zeer positief over. Zou zeker nog wat van hem kopen.

Petra

De cd zag er nieuw uit, was goed verpakt met een begeleidend briefje en werd snel geleverd! Prima service dus, kon niet beter!

Cian