Skip to main content

Sinéad O’Connor is op 56-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigt haar familie woensdag in een verklaring. De Ierse zangeres verwierf wereldwijd grote bekendheid met het nummer Nothing Compares 2 U uit 1990. De doodsoorzaak is niet bekend.

De familie van de zangeres heeft een korte verklaring gedeeld met de Ierse omroep RTÉ. Daarin schrijven de familieleden het overlijden van hun “geliefde Sinéad” met “groot verdriet” te bevestigen. “We zijn er kapot van en vragen om privacy in deze zeer moeilijke tijd.”

O’Connor bracht tien albums uit en is vooral bekend vanwege haar hit Nothing Compares 2 U. De cover van Prince stond in 1990 vier weken op nummer één in de Amerikaanse Billboard Hot 100. Ook in Nederland scoorde het nummer goed en stond het acht weken lang op nummer één in de Top 40.

Haar laatste album verscheen in 2014. De zangeres liet in juni 2021 weten te stoppen met touren en het maken van muziek. “Ik ben ouder geworden en ik ben moe”, schreef O’Connor op Twitter. Later kwam zij hierop terug.

Eerder deze maand liet O’Connor nog op Facebook weten dat ze terug naar Londen was verhuisd om haar nieuwe album af te maken. Ook meldde de zangeres dat ze hoopte op tournee te kunnen gaan door onder meer Europa en de Verenigde Staten.

O’Connor kampte met mentale problemen

O’Connor, die kampte met een bipolaire stoornis, kwam de laatste jaren vooral in het nieuws vanwege uitspraken over haar mentale problemen. In 2021 bracht ze haar autobiografie uit, waarin ze onder meer vertelt over haar moeilijke jeugd.

Haar relatie met religie was ook een thema dat O’Connor veel besprak. Zo verscheurde de zangeres in 1992 live op de Amerikaanse tv een foto van de paus. In 2018 bekeerde ze zich tot de islam.

Vorig jaar annuleerde O’Connor haar tournee na het overlijden van haar zeventienjarige zoon Shane. Na zijn dood liet de zangeres zich opnemen in het ziekenhuis, omdat ze het moeilijk had met het verlies.

O’Connor laat drie kinderen na. Bron Nu.nl https://www.nu.nl/muziek/6274030/zangeres-sinead-oconnor-op-56-jarige-leeftijd-overleden.html